Tel: +86 152 0161 9036

E-mail: [e-mail beveiligd]

EN
Alle categorieën

Nieuws

Home>Nieuws

Hoofdinhoud van tandwielafwerkingsprocessen

Tijd: 2021-07-01 Hits: 59

   De afwerking is de laatste stap van een tandwielverwerking. Het afwerkingsproces omvat hoofdzakelijk twee delen: de selectie van benchmarks en de verwerking van tandwielblanco's.

1. Selectie van benchmarks
   De standaardselectie van versnellingsverwerking verschilt vaak vanwege de verschillende structuur en vorm van een versnelling. Tandwielen met assen bevinden zich voornamelijk bij apexgaten. Voor holle assen worden, na het boren van een centraal binnengat, de schuine vlakken van de gaten aan beide uiteinden voor positionering gebruikt. Wanneer de diameter van het gat groot is, worden tapse pluggen gebruikt. De nauwkeurigheid van de vertex-positionering is hoog en de referentie kan worden overlapt en verenigd. Voor tandwielen met gaten worden vaak de volgende twee positionerings- en klemmethoden gebruikt tijdens de bewerking van het tandoppervlak.

   (1) Positionering op buitenste cirkel en eindvlak. Wanneer de passende opening tussen het werkstuk en de verzwarende doorn groot is, gebruik dan een meetklok om de buitenste cirkel te corrigeren om de positie van het midden te bepalen, en gebruik het eindvlak voor axiale positionering en klem vanaf het andere eindvlak. Deze positioneringsmethode heeft een lage productiviteit omdat elk werkstuk moet worden gekalibreerd. Tegelijkertijd stelt het hoge eisen aan de binnen- en buitencirkel coaxiaal van de onbewerkte tand, maar geen hoge eisen aan de nauwkeurigheid van de bevestiging. Het is dus geschikt voor productie in één stuk en in kleine series.

   (2) Positionering met binnengat en kopvlak. Deze positioneringsmethode is om het binnenste gat van het werkstuk te lokaliseren, de positioneringspositie te bepalen en vervolgens het eindoppervlak te gebruiken als de axiale positioneringsreferentie en het eindoppervlak vast te klemmen. Op deze manier kunnen het positionerings-, ontwerp-, montage- en meetdatum worden overlapt. De positioneringsnauwkeurigheid is hoog, wat geschikt is voor massaproductie. De fabricagenauwkeurigheid van het armatuur is echter relatief hoog.

2. Verwerking van tandwielspaties
   De bewerking van de onbewerkte tandwielen vóór de bewerking van het tandoppervlak neemt een zeer belangrijke plaats in in een volledig tandwielverwerkingsproces. Aangezien de benchmarks die worden gebruikt voor het bewerken en testen van het tandoppervlak in dit stadium moeten worden verwerkt en het aandeel manuren voor de verwerking van tandwielblanco's relatief groot is, moeten we aandacht besteden aan de verwerking van tandwielblanco's, ongeacht het verbeteren van de productiviteit of het garanderen van tandwielverwerking kwaliteit hoek. Voor de technische vereisten van het tandwielpatroon moet aandacht worden besteed aan de nauwkeurigheidsvereisten van de addendumcirkel als wordt gespecificeerd dat de tanddiktereductie van de indexcirkel wordt gebruikt om de tandzijdespeling te bepalen, omdat de detectie van de tanddikte wordt gemeten door de benchmark van de addendumcirkel. De nauwkeurigheid van de addendumcirkel is te laag, waardoor de gemeten tanddikte onvermijdelijk de grootte van de tandzijdespeling niet nauwkeurig kan weergeven. Daarom moeten de volgende drie zaken bij deze verwerking in de gaten worden gehouden:

   (1) Wanneer de addendumcirkel als meetreferentie wordt gebruikt, moet de maatnauwkeurigheid van de addendumcirkel strikt worden gecontroleerd.

   (2) Zorg voor de verticaliteit tussen het positioneringseindvlak en het positioneringsgat of de buitenste cirkel.

   (3) Verbeter de fabricagenauwkeurigheid van het binnenste gat van het tandwiel en verminder de speling met de bevestigingsdoorn.

图片1
1 副本